Recepten

Broodpudding

Broodpudding is een ideale en gemakkelijke manier om oud brood te verwerken. Heerlijk als dessert of tussendoortje. Het is ook perfect in te vriezen om later op te eten.

Je bakt de broodpudding in een cake- of broodvorm.

Ingrediënten

  • 150g bruine suiker of kandijsuiker
  • 3 eieren
  • 300g oud brood
  • 5 dl melk
  • 50g rozijnen
  • olie of boter
  • naar smaak: kaneel, vanillesuiker

Recept

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Zet een pot op een zacht vuur en verwarm hierin de melk.
  • Snij ondertussen het oud brood in grove stukjes. Broodkorsten mogen er ook mee in. Doe de stukjes in een kom.
  • Doe de suiker, rozijnen, eieren en kaneel bij de broodstukjes in de kom.
  • Giet de warme melk over de broodmengeling en roer het mengsel goed om. Het kan helpen om het mengsel 15 tot 30 minuten te laten staan zodat het brood de tijd krijgt om de melk te absorberen. Meng daarna opnieuw.
  • Giet het deeg in een ingevette taartvorm. Bak het geheel ongeveer 1 uur op 175°C.
  • Haal de broodpudding uit de vorm en laat afkoelen.

Je kan je oud brood ook gebruiken als:

  • paneermeel
  • bindmiddel
  • croutons
  • toast

Kijk hier voor meer informatie:
Natuurlijke Stad – Oud brood, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *